Insperia

Loading...

Huidige filter: Agency Trading Desk: waar is de transparantie?


Agency Trading Desk: waar is de transparantie?
Agency trading desks zijn vaak een punt van controversie geweest. Amnet vormt daarop als de trading desk van Dentsu Aegis Network geen uitzondering. Aangezwengeld door de ANA papers is de gedachte dat de aloude kick-back constructies die voorheen via advertentienetwerken werden verrekend, nu via de agency trading desks lopen. Maar juist transparantie op het gebied van geldstromen én data is een onderscheidende USP binnen programmatic ingekochte campagnes. Het is een belangrijk onderdeel van elke digitale campagne en van display in het bijzonder. Een goed functionerende agency trading desk kan hierbij het verschil maken en waarde toevoegen.

Transparantie
Van elke digitale campagne wil je graag weten waar, welke en hoeveel vertoningen de campagne heeft gehad, wat de click through rate, eventuele andere parameters en wat de bijbehorende CPM is. Voor een agency trading desk is het de natuurlijkste zaak van de wereld om klanten dit soort inzichten te geven.

Financiële transparantie
Amnet werkt voor haar adverteerders altijd op een financieel en operationele transparante wijze. Er zijn verschillende vormen van transparantie voor de adverteerder. Zoals een login zodat hij mee kan kijken, tot financiële audit rechten zoals we uit andere media types al kennen. De meest vergaande variant en één die we momenteel veel door onze grote adverteerders gebruikt zien worden, is dat zij zelf een contract afsluiten met de gewenste DSP’s (Demand Side Platforms) en Amnet inhuren voor het opzetten en beheren van de campagnes. Op deze manier heeft de adverteerder zelf de financiële relatie met de DSP. Daarmee wordt uitgesloten dat het bureau er met kick-back afspraken tussen zit. Nadeel van deze methode is dat de adverteerder zelf vaak meer betaalt aan tech fee omdat Amnet een wereldwijde deal heeft met grote partijen. Echter, het is de ultieme vorm van transparantie.

Dit alles maakt Amnet klaar voor de toekomst als een transparante agency trading desk dat opereert als de spil van het mediabureau van de toekomst.

 
Meer weten? Neem contact op met mij.

Tim Van der Bilt
Tim.van.der.bilt@dentsuaegis.com